La Albufera en peligro de extinción
La Albufera

Des de fa dies apareixen peixos morts en el Portet del Saler per la falta d’oxigen en l’aigua. Aquest fet es deu a la crema i pudrición de la palla de l’arròs i canyes en l’Albufera. Sobre aquest tema, el PP ha reprès a la Generalitat i a l’Ajuntament per no posar solució en cinc anys. A més, exigeix una intervenció urgent.

La regidor del Grup Popular, Julia Climent, ha destacat que el temporal de pluges ha acrescut el problema. S’ha produït un incrementat de l’acumulació i putrefacció de palla. Climent argüeix que la Generalitat i l’Ajuntament “no pot eludir la seua responsabilitat en el manteniment de la qualitat de l’aigua de l’Albufera».

A més, critica que s’està tirant «la culpa sobre els agricultors». Així mateix, Climent ha defensat que aquests «juntament amb els pescadors són els més interessats en la preservació de l’entorn natural i de la seua fauna».

Des de la conselleria d’Agricultura l’edil popular ha assenyalat que “se’ls ha demanat als
agricultors que moguen els motors per a evitar la pudrición». Si embargament, no se’ls ha facilitat una solució per a «fer front a aquestes despeses addicionals».

Climent ha incidit en la necessitat de «treballar en la cerca d’alternatives en lloc de generar polèmiques» sobre aquests. Finalment, atribueix que ni «la Generalitat» ni «el govern de Ribó» han complit «en cinc anys les seues promeses electorals per a presentar alternatives a la crema de la palla de l’arròs”