realidad

Acudir a una immobiliaria per a cercar pis sembla ja cosa del passat. Internet s’ha convertit ja en el primer canal de cerca d’habitatges utilitzat pels potencials compradors, i és que el 81% de les persones que desitja comprar una propietat utilitza la Xarxa com a principal via de cerca.

Els espanyols visiten in situ unes huit propietats abans de triar la definitiva, però es calcula que el nombre d’anuncis online que exploren abans de decidir-se a fer les visites en persona és considerablement major.

Gràcies a les noves tecnologies, actualment s’estan generalitzant noves formes de mostrar els habitatges al possible comprador. Una de les més capdavanteres i efectives és la realitat virtual. Mitjançant l’ús de vídeos o fotografies 360°, l’usuari pot accedir a una visualització immersiva que li permet recórrer les diferents estades de la propietat anunciada, còmodament,des del seu ordinador, dispositiu mòbil o ulleres VR.

S’estima que el temps mitjà invertit en la venda d’un habitatge -emprant els procediments tradicionals- ronda els 6 mesos. Segons les dades de Vitrio, “les cases que inclouen la visualització 360° en els seus anuncis, reben moltes més visites i tenen una eixida de mercat molt més ràpida. El temps de venda d’aquests immobles se situaria entorn dels tres mesos, això suposa entre un 50 i un 60% menys que la mitjana habitual”.

Los pisos turísticos, una amenaza para el alquiler en Valencia