La Falla Duc de Gaeta – Pobla de Farnals guanya el premi de les Creus de Maig. La temàtica de la creu guanyadora tractava de cinema. Una dedicatòria al gran director Luis García Berlanga com a protagonista l’any del centenari. La creu premiada estava feta de clavell blanc, rosa roges camamil·la, margarides i esparraguera. El podium el completa la falla Plaça la Creu Los Ángeles del Canyamelar que aconseguia el segon premi. Mentre que el bronze li ho porta la Falla Exposició Misser Mascó.

Després de 3 primers premis i de categoria b, la seua presència en en el podium en l’última dècada era habitual en aquest concurs per part d’aquesta comissió. El president de la comissió Marcos Soriano manifestava després de la victòria la satisfacció d’haver guanyat el concurs de les Creus de Maig.

“Per a nosaltres ha sigut una alegria tremenda perquè mai havíem optat a un premi de la màxima categoria d’Encreuaments de Maig”, assegurava Soriano. A més, afegia que era una aposta molt arriscada. “Al final hem complit no solament amb la tradició sinó també amb amb les il·lusions”, afirmava emocionat el president que amb incredulitat recalcava que mai haguera pensat que podrien arribar a aconseguir el primer premi. El dirigent de Duc de Gaeta mostrava la seua felicitat. Per això, concloïa dient: “ara ho gaudirem com toca dins de les mesures que corresponen”.

UN CONCURS MOLT RENYIT

La innovació va conquistar a la tradició en el concurs d’Encreuaments de Maig després del COVID, un concurs que venia marcat per la participació de 42 creus en una única categoria alguna cosa que no era habitual des de fa moltíssims anys. Les 42 creus són les que es presentaven per part de comissions falleres, i col·lectius festius de la ciutat de València. Així doncs, el jurat ha tingut una difícil tasca i no ha sigut gens fàcil, segons manifesta el president de Lo Rat Penat, Enric Esteve.

El jurat ha decidit, per la seua qualitat, mèrits i originalitat, concedir una MENCIÓ HONORÍFICA a les Creus:

– JUNTA DE FESTES VERGE DELS DESAMPARATS DE PATRAIX
– COMISSIÓ DE FESTES CREU DE MISLATA
– FESTES EN HONOR DEL SANTÍSSIM CRIST DE NATZARET
– FALLA GAYANO LLUCH
– FALLA LO RAT PENAT
– FALLA CAMÍ NOU DE PICANYA – NICOLAU PRIMITIU – GÓMEZ SERRANO