Valencia

Amb el dia més màgic de l’any, el dia dels Reis Mags, acaben les festes nadalenques. Però és llavors quan comença el compte arrere per a l’arribada de les festes més importants de la Ciutat del Túria. Un compte arrere en tots els sentits perquè és des d’aquest mes de gener quan els fallers i falleres celebren els actes més importants de la festa de les Falles, previs a l’arribada de la setmana gran de la festa.

Encara que ja coneixem amb noms i cognoms a les quals seran en aquest pròxim exercici les màximes representants de la nostra festa, és en aquest mes de gener quan s’oficialitzaran els càrrecs de Fallera Major Infantil de València per a Sara Larrazábal i el de Fallera Major de València per a Marina Civera. Dos solemnes actes que se celebraran els pròxims dies 25 i 26 de gener.

Dos dies que mantenen expectants als fallers i falleres on podrem conèixer els que seran els vestits oficials de la més alta representació de la festa i on posteriorment, en la veu solemne de Rafa Martí, serán exaltades i cortejades per tots els representants de les comisions falleres de València que acudiran al Palau de la Música per a rebre com mereixen a les 26 representants i engalanar més àdhuc si cap amb els vestits tradicionals valencians.

Un compte arrere també per als artistes fallers dels monuments municipals, que comencen la seua recta final de treball. Ja vam conèixer fa uns mesos els projectes de les falles que representaran a València en l’exercici faller pròxim i des de llavors els artistes, Latorre i Sanz juntament amb Pichiavo per a la falla gran i el dúo ‘Cap de Suro’ per a la falla infantil, es van posar a la feina en tots dos projectes. Ambdues podran contemplar-se en els dies més importants del mes de març per a València i en el lloc més emblemàtic de la ciutat, la Plaça de l’Ajuntament.

Una altra de les dates assenyalades ja el mes de febrer serà la Crida, un cap de setmana intens que dóna inici a les festes. Serà el diumenge 24 de febrer quan els fallers i falleres acudisquen a les portes de la ciutat a escoltar les paraules de les nostres màximes representants, Sara i Marina que donaran la benvinguda a les festa més gran de València.

Així evoluciona el monument de la falla Plaça del Pilar 2019