falla el pilar

Aquest matí hem pogut observar l’evolució d’una de les falles més importants de València. La falla Plaza del Pilar ha reunit avui els mitjans fallers per a mostrar amb detall com l’equip de Paco Torres exerceix el seu treball que en molt poc entrarà en la seua recta final del treball, com la resta de falles de la ciutat que en uns mesos que en poc més de dos mesos lluiran per tots els carrers de València.

falla pilar 4

L’artista és l’encarregat, un any més de reproduir un dels monuments més importants de la festa, que al costat de la resta de comissions que componen la secció d’especial competiran per ser la millor falla de València de l’any 2019.

Les peces que compondran la falla amb el lema «Qui Mou Els Fills??» ja van agafant forma i color. Una falla que, a diferència d’altres anys, no serà tan ampla com acostuma a plantar la comissió,   serà més aviat alta i amb tocs orientals.

falla pilar 5

Des que el passat 12 d’Octubre (dia del Pilar…) Paco Torres presentara en «Una Festa per a Tots» la falla per a 2019, els components de la comissió no deixen de preguntar-se, com publiquen en la seua pàgina web, «Qui mou els fils?», qui mou els fils, qui maneja el cotarro, qui ens maneja com a marionetes, qui ens converteix en titelles…

L’Artista Ha aconseguit al costat de la comissió el segon i quart premi en els dos últims anys 2017 i 2018 respectivament. enguany Paco Torres vulve a carregar piles per a competir per un premi molt esperat per tots els fallers i falleres, el premi a la millor falla de València.

 

Pere Fuset visita el taller de Latorre y Sanz