El nivel de contaminación se dispara un año después de terminar el confinamiento
Numerosos vehículos circulan por el Paseo de la Alameda en una imagen de archivo.

La Policia Nacional ha detingut a València a un jove de 18 anys com a presumpte autor de delicte de danys. Pel que sembla, va fracturar espills retrovisors i llunes en 20 vehicles que es trobaven estacionats en el Passeig de l’Albereda.

Els fets van ocórrer aquest diumenge sobre les 07.30 hores quan els agents van ser comissionats per la Sala del 091. Segons els van indicar, un home estava trencant els espills retrovisors dels vehicles aparcats en la via pública. Les veus d’alarma van explicar que aquest anava tot vestit de negre. A més, com a arma estava emprant un casc de motocicleta.

Una vegada en l’Albereda, els policies van observar nombroses restes de plàstic pertanyents a diferents retrovisors. També van trobar un casc de color blanc recolzat en la roda posterior d’un cotxe, en l’interior del qual es trobaven quatre persones dormint.

Els agents van identificar als ocupants del vehicle i, en un moment donat, es va aproximar un cinquè jove. Aquest anava vestit de negre, va agafar el casc i el va introduir en la part posterior del cotxe, a fi d’ocultar-lo de la vista dels policies. Així mateix, també es va intercanviar la seua jaqueta amb la d’un altre dels ocupants del turisme.

Davant aquests fets, els policies ho van identificar i van observar que tenia les mans amb diversos talls superficials i gran quantitat de brutícia tipus grassa de vehicle. El jove, davant aquestes evidències, va confessar als agents que en un arravatament hauria fracturat espills retrovisors i llunes de diversos vehicles estacionats en la zona. Els policies van comptabilitzar fins a 20 vehicles afectats, tant turismes com furgonetes i ciclomotors.

Per tot això, els agents van detenir al jove com a presumpte autor d’un delicte de danys. L’arrestat, sense antecedents policials, ha passat a disposició judicial.