Dos personas resultan heridas tras la colisión de un coche y una moto
Imagen del Paseo de la Alameda.

La Associació de Comerciants del Centre de València ha demanat a l’ajuntament que es mantinguen les places d’aparcament de L’Albereda després de la seua reurbanització. Els comerciants valencians es van reunir dilluns passat amb la vicealcaldessa de la ciutat i regidora de Desenvolupament Urbà, Sandra Gómez.

En la reunió, l’associació ha presentat un document en el qual s’han comptabilitzat 1.004 places d’aparcament actuals en L’Albereda. Per això, els comerciants demanen a l’ajuntament una alternativa per a aquestes places davant el projecte de reurbanització i conversió en zona de vianants de la zona.

Els comerciants entenen que el projecte ha de contemplar necessàriament un pàrquing. “De cap manera pot prescindir-se d’aquest servei, atès que aquest és un aparcament que reuneix aqueixes característiques de dissuasió d’entrada al centre“, han explicat en un comunicat. Per aquest motiu s’oposen a la seua eliminació, ja que consideren que “resulta vital” per a la ciutadania del nord de València.

Els aparcaments, detall a detall

L’Associació de Comerciants ha especificat quantes places hi ha en l’aparcament de L’Albereda i quina és la seua disposició en tres trams. Del Pont del Real al Pont de Calatrava hi ha 436 places lliures.

Si continuem, del Pont de Calatrava al de les Flors existeixen 271 places, de les quals 21 estan reservades.

En l’últim tram, entre el Pont de les Flors i el d’Aragó les places són 297 en total. D’aquestes, 210 són lliures i 87 estan reservades.

En sumar tots els trams, L’Albereda compta amb 1.004 places que desapareixerien en cas que es complisca el projecte.

La visió de l’ajuntament

La intenció de l’Ajuntament de València és la sostenibilitat de la ciutat mitjançant la conversió en zona de vianants. Així ho ha demostrat amb alguns projectes com el de l’Albereda o els canvis del carrer Colón. De fet, Sandra Gómez en una entrevista a 20 Minutos ha declarat que l’aparcament de L’Albereda “no pot ser el gran pàrquing a l’aire lliure de València“.

Un dels reptes que es va proposar la regidora de Desenvolupament Urbà és un model que reduïsca vehicles. És més, Gómez també ha afegit que “seria fabulós tenir una connexió verda” amb Vivers, Sant Pius V i L’Albereda.