Fuente 'Las Cuatro Estaciones' en el inicio del Paseo de la Alameda
Fuente 'Las Cuatro Estaciones' en el inicio del Paseo de la Alameda.

L’Ajuntament de València, el Consell de Cultura i el Col·legi Territorial d’Arquitectes han constituït un comitè per a l’elaboració de les bases que regiran el concurs d’idees per a la remodelació del Passeig de l’Albereda. L’alcalde, Joan Ribó, ha mantingut una reunió que suposa l’inici dels treballs per a establir els elements i les característiques d’esta actuació.

“La idea és començar a fitar què es vol fer en el Passeig de l’Albereda, quines són les limitacions que volem establir, des d’on a on actuar, quines són les afeccions mediambientals, de mobilitat i unes altres que s’assenyalen. En definitiva, quin projecte volem per a aquesta part de València”, ha explicat l’alcalde.

“Hi haurà qui veja la necessitat d’un aparcament de cotxes, un carril bici, PEATONALITZAR…”

L’objectiu és impulsar la remodelació del Passeig de l’Albereda com “un projecte de ciutat”, en el que estiguen implicats tant els serveis municipals com la ciutadania i les entitats professionals. L’alcalde ha assegurat que des de l’Ajuntament s’està “totalment obert a les diferents possibilitats que es plantegen. Després caldrà fitar econòmicament i veure fins a on es pot arribar però a priori no descartem res”, ha assegurat.

“La idea general vindrà establida pel concurs d’idees, ja que hi ha moltes opcions i elements a tenir en compte: hi haurà qui veja la necessitat d’un aparcament de cotxes, un carril bici, peatonalitzar… i això és el que ara hem de pensar”, ha destacat.

“Tenim a veure molts aspectes com la connexió amb Vivers, la connexió amb Sant Pius V… i sempre amb la idea bàsica de centrar-nos en la recuperació del Passeig, però a priori no descartem res”, ha assegurat. Serà en un termini de quinze dies quan la comissió se cite de nou per a continuar avançant en les negociacions.