Joan Peñarroya

Valencia Basket ha aconseguit un acord perquè Joan Peñarroya es convertisca en l’entrenador cap de la primera plantilla masculina de l’entitat taronja. El tècnic català arriba després d’acabar la seua vinculació amb l’Hereta Sant Pau Burgos. Equip amb el qual la temporada passada va alçar tres títols. Entre elles, destaquen les edicions 2019-20 i la 2020-21 de la Basketball Champions League i la Copa Intercontinental de la FIBA 2021. Abans de dirigir al conjunt burgalès, Peñarroya va estar al capdavant del MoraBanc Andorra i del Baxi Manresa. Així doncs, acumula una experiència de set temporades al capdavant d’equips de la Lliga Endesa.

Una vegada descartada la continuïtat del qual va ser el seu tècnic les tres anteriors campanyes, el València va obrir la negociació amb Peñarroya, al qual ja havia avisat que podria presentar-li una proposta si finalment Ponsarnau no continuava al capdavant de l’equip.

Totes dues parts, com és habitual en els contractes del València amb els seus entrenadors, han signat un acord per una temporada, una campanya en la qual l’equip valencià disputarà l’ACB i l’Eurocopa, la conquesta de la qual serà el gran objectiu del club com a via de retorn a l’Eurolliga.

Després de finalitzar la seua carrera com a jugador, que va incloure 426 trobades en l’ACB entre el Manresa, el Lleó i l’Orense, Joan Peñarroya va arrancar la seua carrera com a tècnic en 2006 a l’Olesa de la lliga EBA. En 2010 va donar el va saltar a la LEB Plata amb l’Andorra, club en el qual va estar vuit campanyes i que va ascendir primer a la LEB Or i després a l’ACB, en la qual li va conduir a disputar la Copa del Rei i l’Eurocopa.