aforo 100%

El Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut aprova l’ampliació de l’aforament en els estadis de futbol al 100%. Aquest consell està conformat per el Ministeri de Sanitat i les comunitats autònomes. Mentrestant, la limitació serà del 80% quan es tracte d’un recinte tancat, com de bàsquet o handbol.

Les noves mesures específiques contra el coronavirus han sigut adoptades per a l’inici de les competicions esportives de la Lliga Nacional de Futbol Professional, la Lliga de l’Associació de Clubs de Bàsquet (ACB), així com d’altres esdeveniments esportius.

Estaran en vigor entre l’1 i el 31 d’octubre. Període després del qual es durà a terme de nou una avaluació de la situació pandèmica.

CÓM AFECTA A LA COMUNITAT VALENCIANA?

En aquest cas, tots els estadis que acullen esdeveniments a l’aire lliure podran gaudir de l’aforament al 100%. Entre ells, es troben els partits del Valencia CF, Villareal CF, Elche CF i Levante UD,així com de la resta dels equips que competeixen en exteriors. També cal destacar que el Gran Premi Moto GP de València tindrà un 100% d’aforament, sempre que es complisca la normativa.

Mentre que València Basket, Llevant UD Futbol Sala i Club de Voleibol de València tindran un 80% d’aforament en els seus pavellons.

MESURES PACTADES EN L’ACORD

Així, en l’acord ha quedat fixat un aforament màxim del 100% per a esdeveniments en recintes oberts. En canvi, un aforament màxim del 80% per a esdeveniments en recintes tancats. Per això, es garantirà sempre una distància interpersonal mínima de 1,5 metres.

Els assistents als esdeveniments seran preferentment persones abonades. Així com públic local i els entrenaments es realitzaran sense espectadors.  En tot cas, amb els límits de l’aforament màxim establit.

La mesura posa l’accent que es reforçarà la vigilància del compliment de l’obligatorietat de l’ús de màscara i el respecte a les indicacions sanitàries. A més, no podran acudir a la trobada esportiva les persones que presenten simptomatologia compatible amb el covid-19. O aquelles que es troben en aïllament o quarentena per contacte estret.

Quant al consum de menjar i beguda, es prohibeix la venda i el consum d’aliments i begudes. Igual que tampoc es permetrà el consum de tabac i de productes relacionats, tant en espais interiors com exteriors.

S’estableix així mateix la recomanació de proporcionar ventilació natural de forma permanent en interiors. Si no és possible, s’utilitzarà ventilació forçada per a aconseguir la renovació de l’aire continua recomanada.

Segons ha informat Sanitat, les autoritats competents podran afegir altres mesures sobre la base de l’evolució de la pandèmia, l’impacte de les campanyes de vacunació en la situació epidemiològica i qualsevol nou coneixement que es genere sobre el control de la transmissió de SARS-CoV-2.