Fallece Pipo Arnau, socio fundador del Valencia Basket
Pipo Arnau en su tienda Deportes Arnau.

El esport valencià es tenyeix hui de dol. José Arnau Ruvira, més conegut a València com Pipo, ha mort aquesta matinada. El que va ser un dels fundadors del València Basket ha perdut la vida a causa d’un infart als 77 anys d’edat.

Pipo era tota una icona del sector en haver regentat una de les botigues amb major recorregut en l’àmbit esportiu. Esports Arnau, situada al carrer Alacant, als peus de l’Estació del Nord, va vendre durant dècades centenars d’equipaments.

Va ser en 2019 quan el propi Pipo va anunciar el tancament davant la caiguda del consum en el comerç local i l’auge de la venda en línia. Tot això, unit a la seua edat, li va portar a baixar la persiana definitivament i ara estava en plena lluita contra el càncer.

Al marge de la seua carrera comercial, Arnau va ser clau en el foment del bàsquet a València. Al costat d’altres fundadors, Pipo va apostar per formar un equip valencià digne de competir contra els grans clubs. Va ser gràcies a això pel que va nàixer l’actual València Basket.

Des que s’ha conegut la seua defunció, les xarxes s’han omplit de missatges d’afecte i suport a la família.