El tiempo en Valencia para las Fallas 2021: lluvia y tormenta para el arranque de las fiestas
Comunidad Valenciana, Valencia 7 de Marzo de 2016. Fallas 2016. Mascleta. Fotografia de: Damián Torres

El fort temporal que assota hui la província de València ha obligat a cancel·lar la mascletà d’aquest dilluns. Segons ha informat Junta Central Fallera (JCF) per mitjà de xarxes socials, la suspensió es deu a causa de la meteorologia.

Per a aquesta jornada estan previstes fortes precipitacions, un fenomen que igual que les fortes ratxes de vent impossibiliten disparar la pólvora. València ha començat el dia amb cel nuvolós i pluges generalitzades. Aquestes tendiran a remetre a partir de la vesprada, excepte en el litoral sud. A més, no es descarta que puguen ser localment forts i ocasionalment acompanyades de tempesta.

La Plaça de l’Ajuntament de València anava a celebrar hui a les 14.00 hores la setena mascletà. La Pirotècnia Nadal Martí era la responsable d’aquest tret que finalment no podrà dur-se a terme. Ara mancada resoldre si aquesta pirotècnia podrà oferir una altra espectacle de pólvora en una nova data.

La suspensió de la mascletà a causa de la pluja no és la primera vegada que succeeix. Ja en 2020, any de l’inici de la pandèmia, es va suspendre el segon tret per vendaval. En aquesta ocasió JCF va optar per traslladar la mascletà al divendres 20 de març coincidint amb l’arrencada del cap de setmana. No obstant això, la declaració de l’estat d’alarma i l’inici del confinament va obligar a suspendre tots els actes fallers previstos.

ES CANCEL·LARÀ LA MASCLETÀ DEL DIMARTS?

L’Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) ha anunciat cel nuvolós tendint a últimes hores a poc nuvolós o buidat. S’esperen ruixats al matí en el sud, sense descartar que s’estenguen a la resta del territori a partir de migdia. Seran més probables en zones litorals pel que és difícil preveure si podrà muntar-se la mascletà. De moment des de JCF no han avançat res i tot dependrà de l’evolució meteorològica.