La secretària autonòmica de Salut Pública, Isaura Navarro, ha assegurat que la situació en la Comunitat Valenciana “no té res a veure amb el que està ocorrent a Madrid”. Així ho ha sentenciat en el programa especial del dimecres 11 de març de 7TeleValencia sobre l’ajornament de les Falles pel coronavirus.

A més, Navarro ha volgut transmetre calma: “Estem controlant tot l’entorn”. També ha assenyalat a la capital: “el problema és com ens afectarà que una comunitat autònoma com és Madrid estiga com estiga”. La secretària autonòmica ha dit aquest fet és un dels quals més ha influenciat en les Falles i la Magdalena.

“És una decisió d’àmbit europeu, que no correspon al Govern d’Espanya ni molt menys a la Conselleria de Sanitat”. D’aquesta manera, Navarro aclaria que es tracta de la seguretat de tot el continent. “Europa té les fronteres obertes entre els seus Estats, llavors la decisió és complicada”, ha expressat.

Madrid, País Basc i Catalunya, sense classe

A principis de setmana la Comunitat de Madrid anunciava el tancament de tots els centres educatius. Però ara, el Govern basc ha pres la mateixa decisió. Fins ara, aquesta mesura s’havia aplicat només a Àlaba, però s’ha estès a tota l’autonomia. Però no ha sigut l’única, ja que Catalunya ha ordenat el tancament dels seus col·legis a partir del dilluns.

Actualment hi ha més de 2.700 casos de coronavirus a Espanya. Entre les mesures que afecten a tot el país es troba la suspensió dels plens en el Congrés. La decisió es va prendre després que se sabera que Ortega Smith, diputat de Vox, va donar positiu. A ell se li afigen Ana Pastor, del PP, o Irene Montero, d’Unides Podemos.