flotador

Els flotadors s’han convertit en un reclam per als banyistes que volen donar-se un capbussó amb un dels joguets que estàn de moda aquest estiu. Les formes més demandades són els flamencs, unicorns i tot tipus de fruites amb les quals poder gaudir dels banys i traure’s una foto per a les xarxes socials.

Però no tot és or el que rellueix en el món dels flotadors. L’Oficina del Consumidor i Usuari (OCU) ha alertat que aquests inflables figuren entre els joguets d’estiu perillosos si no es vigilen als xiquets que van en ells.

Així doncs, l’OCU ha recalcat que els flotadors i els matalassets solament han d’usar-se en llocs on el xiquet faça peu i mai en el mar, ja que corre el perill de ser arrossegat pel corrent cap a l’interior.

L’OCU recorda que la major precaució per a evitar aquest tipus d’accidents és que els xiquets sàpien nadar al més prompte possible, i no es confie en joguets aquàtics com a elements de seguretat, sinó que es mantinga la vigilància en tot moment.

Així mateix, adverteix que en cas que el menor mesure menys d’1.20 metres, caldrà anar amb compte amb els matalassets que es consideren també joguets, especialment de no utilitzar-les en zones profundes o dormir-se damunt d’aquestes.

D’altra banda, el mal ús d’aquests joguets aquàtics pot comportar altres perills, per açò l’OCU recorda que no s’han d’utilitzar en la vora de les piscines perquè pot rebotar i fer que el xiquet es colpege contra la vorada o el fons.