Després de la pandèmia, el sector de la indumentària valenciana està pràcticament parat, sense esperances pròximes i sense conèixer amb seguretat quan es realitzaran les pròximes Falles. A aquesta situació, Juanvi Aznar, gerent de Vives i Marí, afig que no ajuden els canvis tan sobtats de les administracions a l’hora de donar respostes.

“La gent té por” explica Aznar, qui assegura que s’ha generat un clima d’inseguretat, provocat principalmente per l’interrogant de la data de les pròximes Falles. Un clima que veu com els seus veïns alacantins han reprès les presentacions fallares que no han pogut realitzar-se. El curiós d’ací és que no ha hagut cap positiu, la qual cosa reafirma una idea que el món faller cree fermament: si es prenen les precaucions necessàries la festa fallera pot continuar.

Per part seua, Pepe Alabalí, Gerent Art Antic, recalca la necessitat d’ajudes urgents per al sector de la indumentària. “Sempre es pot fer mes. Estem escassos de comunicació perquè coneguen de quina forma ajudar-nos”, explica. Al que afig que, si no es pren una solució ràpid, es produiran moltes mes perdudes de treball de les quals ja hi ha.

Una situació que sembla veure una mica de llum després de conèixer-se que es realitzarà, a la fi d’aquest mes, una desfilada amb les primeres ajudes al sector, mínimes, però primeres. Si no se segueix aquesta línia es perdrà la tradicional valenciana. Una cultura i ésser de tots els valencians.