Este matí els mitjans aeris s’incorporaran a les labors d’extinció per a apagar l’incendi forestal de Beneixama (Alacant) que ha afectat 830 hectàrees i ha obligat a desallotjar a un total de 80 persones de la zona afectada.

Segons Emergències de la Generalitat, l’evolució està sent “favorable” gràcies al treball dels equips i a les condicions meteorològiques. Entre els mitjans terrestres que es troben en el terreny des de la passada jornada hi ha un total d’onze unitats de bombers forestals de la Generalitat, dotze autobombes, 11 vehicles del Consorci de Bombers d’Alacant, 56 vehicles de la Unitat Militar d’Emergències (UME), set brigades dela Diputació de València i 3 capatassos, així com voluntaris d’Alcoi i Salines.

A tots ells s’incorporaran hui 26 mitjans aeris: 15 de la Generalitat Valenciana, 9 del Govern central i 2 del Govern de Castella-la Manxa.

Segons l’Agència EFE, fonts d’Emergències de la Generalitat han informat de la convocatòria d’una reunió de coordinació per a tractar l’evolució de l’incendi, declarat prop de les 14 hores del dilluns per causes encara desconegudes encara que podria deure’s a les altes temperatures registrades que mantenen activat el risc extrem d’incendis forestals.

De moment, com a conseqüència del foc la carretera CV-657 continua tallada al trànsit en la zona de Fontanars dels Alforins.