Santos

Primer va ser Sant Nicolás i ara serà l’Església dels Sants Juanes de València, també coneguda com l’Església de Sant Joan del Mercat per la seua situació al costat del Mercat Central i enfront de la Llotja. Així ho han anunciat des de la Fundació Hortensia Herrero, entitat presidida per l’esposa de Juan Roig, en signar amb l’Arquebisbat l’acord de restauració de la parròquia valenciana.

L’objectiu serà realitzar un treball similar al que es va fer en el seu moment amb l’Església de Sant Nicolás, un dels punts més visitats hui dia en la capital del Túria, per a recuperar un espai considerat com a monument històric artístic Nacional. Esta rehabilitació s’enfocarà a la restauració de les pintures d’Antonio Palomino, pintor de cambra de Carles II, que decoren tant el presbiteri com totes les voltes de la parròquia.

En elles es representen diferents temes bíblics: la Glòria de la Santíssima Trinidad, el Llibre dels Set Segells amb el Corder, la Immaculada amb la Lluna als peus, els Sants titulars, els cors de les Verges, els Patriarques, els Doctors i els Àngels, sants de l’Apocalipsi, la lluita de San Miguel amb Llucifer i els dimonis; i Sant Vicent Ferrer.

El Departament de Conservació i Restauració de Béns Culturals de la Universitat Politècnica de València (UPV), el mateix que es va ocupar dels treballs de Sant Nicolás amb la direcció de Pilar Roig, serà qui s’encarregue de les tasques de restauració.

Las verdaderas trabas de Intu Mediterrani