Una empresa donará 20.000 pantallas protectoras a hospitales y residencias por el coronavirus

La lluita pel coronavirus ja no es juga només als hospitals. Nombroses empreses del panorama nacional estan col·laborant per a l’erradicació de la pandèmia i la recuperació del país. Màscares, respiradors o ulleres de protecció són alguns dels elements que aquests dies es produeixen en la indústria espanyola.

Un d’aquests exemples és la companyia basca Idelt. La signatura assentada en el municipi d’Igorre (Biscaia) i amb seu a Ibi (Alacant) ha anunciat la donació de 20.000 pantalles protectores. Aquestes aniran destinades a la sanitat pública, concretament a hospitals i residències de majors.

Tal com arreplega el diari El Correo, Idelt ja ha repartit prop de 5.000 unitats gràcies al treball d’una trentena de professionals. No obstant això, l’objectiu és aconseguir produir 4.000 peces diàries aquesta setmana. Segons va avançar Marcos Fernández, responsable comercial de l’empresa, l’arrencada de la producció va ser “una mica caòtic”. “No és fàcil muntar una línia d’aquestes característiques, que porta temps i no ix tot bé a la primera”, reconeixia.

Però Idelt no és nova en la indústria de material sanitari. La companyia s’ocupa del desenvolupament de productes de plàstic i alumini per a equipament mèdic, entre altres. Per això, asseguren que era viable apostar per aquesta fabricació. “Tenim tot integrat, som capaços de fer disseny, prototips, fabricació de motles en sèrie, i després producte”, declarava Fernández.

UNES PANTALLES MÉS CÒMODES PER Als SANITARIS

Encara que en un primer moment van apostar per la creació d’un producte d’un sol ús, finalment van optar per llançar unes pantalles protectores “diferents” i “duradores”. Per a la seua elaboració van tenir en compte els comentaris dels sanitaris: “que no s’entele, que siga molt nítida la visió”.

Amb aquesta informació, Idelt va dissenyar fa dos setmanes una visera més còmoda. Aquest compte amb una tira d’espuma en la zona del front que es fixa al capdavant mitjançant una goma. A més, incorpora una pantalla transparent en policarbonat que pot desinfectar-se per a usos posteriors.

Encara que la labor s’està realitzant de forma altruista, en Idelt han avançat que després de lliurar les 20.000 primeres unitats tractaran de recuperar la inversió. Per això, han anunciat que el seu objectiu és atendre sol·licituds d’empreses privades i poder realitzar comandes online.