Ibuprofeno

Anar a la farmàcia a la recerca de medicaments com el famós Ibuprofeno de 600 mil·ligrams, el Paracetamol d’un gram o l’Omeoprazol serà impossible si no es disposa d’una recepta mèdica a partir d’ara.

La Societat Espanyola de Farmàcia Comunitària ha denunciat esta pràctica tan habitual en la majoria d’aquests establiments en els quals es vulnerava la Llei de Garanties i Ús Racional dels Medicaments. A partir d’aquest moment, els fàrmacs citats incorporaran en els seus envasos un codi QR que servirà per a portar un control de la seua venda a Espanya.

En el cas de necessitar dosis inferiors com les caixes d’Ibuprofeno de 400 mg o de Paracetamol de 500-650 mg no hi haurà cap mena d’impediment per a vendre’ls per part dels farmacèutics sense la presència de receptes mèdiques.

Encara que la Llei està vigent des de 2015, és ara quan aquesta s’intensifica donada l’entrada en vigor del nou Sistema Espanyol de Verificació del Medicament que va ser aprovat el mes de febrer passat i en el qual es contemplen multes de 3.000 a 6.000 euros per als professionals que no complisquen amb la normativa.