medicamentos

La manca de fàrmacs en els establiments valencians és una problemàtica en augment. Mentres que fa tan sols una setmana l’Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris va comptabilitzar un total de 558 medicaments afectats per la falta de subministrament a nivell nacional, a València la situació s’agreuja amb prop de 600 fàrmacs impossibles de trobar i més en les farmàcies de la costa a causa de les vacances estivals i a l’augment del turisme durant aquestes dates.

A més dels clàssics ibuprofeno i paracetamol, els productes més afectats són els relacionats amb el sistema nerviós encara que aquests no són els únics i és que també destaca el desproveïment dels fàrmacs respiratoris, hormonals, diürètics, antiepilépticos i antineoplásicos.

A pesar que este problema ha sigut una cosa freqüent en els últims anys, aquest curs hi ha hagut un augment significatiu, concretament un 25% més que en 2017, a causa de la implantació del nou reglament sobre serialització i dispositius de seguretat de medicaments amb uns requisits en les línies de producció que alguns laboratoris farmacèutics no han pogut adaptar de moment.

Esta situació ha portat a una certa alarma social perquè són molts els pacients que estan veient-se obligats a canviar els seus tractaments regulars i fins i tot hi ha els qui s’han vist obligats a abandonar-los sense arribar a la seua conclusió encara que el recomanable és tornar a acudir al metge a la recerca de medicaments alternatius per a no afectar la salut.