renfe

Si l’operació eixida sol ser complexa per carretera, enguany el mitjà ferroviari no el posarà més fàcil. Este dimecres donarà començament una nova vaga de Renfe coincidint amb l’arrencada de les vacances de nombrosos espanyols, situació que es repetirà el 14 d’agost amb motiu del pont de l’Asunción i tornarà el 31 d’agost i l’1 de setembre en plena operació retorne.

Els aturs convocats pel sindicat CGT tindran dos horaris diferents que es repetiran cada jornada: de 12 a 16 hores i de 20 a 24 hores, afectant així a més de 700 trens de passatgers de tot el territori nacional.

Encara que l’objectiu és arribar a un acord previ, Renfe ha publicat un llistat complet amb tots els trens que es veuran afectats en les dates citades. A més, s’han fixat uns serveis mínims d’un 75% com a màxim en les hores punta de Rodalies i del 50% per a la resta del temps en les hores barre. En el cas dels trens de mitjana distància l’operativitat serà del 65% mentre que en les línies d’alta velocitat i llarga distància hi haurà un 78%.

En el cas de la Comunitat Valenciana, demà se suprimiran 8 trens circulant 74 dels 82 previstos en la jornada: dels 22 que realitzen el tram Madrid-Alacant se suprimiran dos (un per sentit) mentre que dels 32 trens entre Madrid-València es cancel·laran dos AVE i quatre Intercity. Quant a l’Euromed i Talgo que connecta València amb Barcelona no hi haurà modificacions igual que tampoc es cancel·laran els que uneixen València amb Sevilla i Màlaga.