Libertad, Igualdad y Fraternidad serán las tres Magas protagonistas del desfile que una vez más recorrerá el centro de la ciudad
Libertad, Igualdad y Fraternidad junto a Joan Ribó en el Ayuntamiento de Valencia

La Cavalcada de les Tres Reines Magues o també coneguda com la cavalcada dels ‘Magues de Gener´, recorrerà demà, els carrers del centre de València.

Aquesta desfilada organitzada per cinqué any consecutiu per la Societat Coral El Micalet, que celebra el solstici d’hivern i la Festa de la Infantensa, estarà marcat enguany per la defensa de l’horta valenciana sota el lema “L´Horta no és toca”.

Amb aquesta iniciativa, es recupera l’anomenada ‘Festa del Xiquet‘, que va ser organitzada pel govern de la Segona República per a «obsequiar i alegrar als milers de xiquets i xiquetes refugiats que havien fugit del perill de les bombes».

La cavalcada enguany a més, pretén promoure l’ecologisme. En el transcurs de la mateixa hi haurà des d’espectacles de teatre de carrer, fins a dansa, batucades, o exhibicions tradicionals com els “dolçaines i tabals”, les  “muixarangues”, i els “gegants i cabuts”.

Les tres reines magues estaran representades enguany per la professora d’anglés i sindicalista Beatriu Cardona (Igualtat); la docent i ecologista Lucrecia Manzanares (Sororidad-Fraternitat) i la periodista i exdiputada Llum Quiñonero (Llibertat).

Talls de carrers i recorregut de la Cavalcada 

La cavalcada de les Reines Magues comptarà amb el mateix recorregut de les edicions anteriors.

Començarà a les 11.30 hores en el Parterre i tallarà al trànsit els carrers de la Pau i Sant Vicent per a finalitzar en la Plaça de l’Ajuntament.

Com en les anteriors edicions, en finalitzar el recorregut,les ‘Magues de Gener’ pujaran al balcó de l’Ajuntament de València, on seran rebudes per l’alcalde de la ciutat, Joan Ribó, i on pronunciaran uns discursos.