Hui tretze de gener és el dia triat perquè València celebre la coneguda com la cavalcada de les Reines Magues. Una desfilada colorista i alegre que l’Ajuntament porta celebrant des de fa quatre anys consecutius i que commemora la jornada festiva que va organitzar el govern de la República en 1937 quan es va traslladar a València.

Els encarregats d’organitzar-la és la Societat Coral El Micalet i enguany comptarà amb més de 40 grups de música entre muixerangues, gegants i capgrossos, dolçaines i tambors i com no, les tres personatges principals i que enguany estan encarnades per la regidora de Medi Ambient Pilar Soriano, la professora Beatriz Cardona i l’activista independent en Drets Humans María Escalona.

Però com en tot, aquesta desfilada també tenen els seus defensors i els seus detractors encara que d’aquest grup siguen els menys.

Reinas Magas
Las tres ‘Reinas Magas’ de Valencia junto al alcalde de la ciudad Joan Ribó.

L’anomenada cavalcada de la infància i que en el seu moment va servir per a alegrar als xiquets en època de guerra, començarà el seu recorregut en el Parterre i acabarà en la plaça consistorial on seran rebudes per l’alcalde Joan Ribó, per a després saludar des del balcó de l’Ajuntament. La iniciativa continua tenint molt bon acolliment entre els veïns del cap i cassal.

Les Magues de gener buscarán a través de la música, que és el lema principal de la cavalcada d’enguany, promoure amor, pau i cultura entre tots els xiquets i xiquetes que acudisquen a celebrar aquest acte festiu.

¿Y tú de quién eres, de Papá Noel o de los Reyes Magos?