El helicóptero Helimer durante una operación marítima.
El helicóptero Helimer durante una operación marítima.

La regidoria de Protecció Ciutadana de l’Ajuntament de València ha informat que la continuïtat del servei de l’helicòpter de Salvament Marítim de València està completament garantida i no suposaria mai la retirada de l’helicòpter Helimer de la base de València ni l’empitjorament de les condicions en les quals es presta.

Així mateix, des de l’àrea de Protecció Ciutadana s’ha indicat que en cap moment s’ha plantejat suspendre la base ni retirar l’helicòpter sinó una reorganització dels equips seguint criteris tècnics. També han manifestat que el Ministeri de Foment ha garantit que les bases de València i Balears operaran amb els mateixos temps de resposta.

Aarón Cano, regidor de Protecció Ciutadana de l’Ajuntament de València ha criticat l’estratègia del Partit Popular plantejant “problemes inexistents i generant una alarma injustificada” ha assenyalat l’edil qui també ha lamentat que “quan vénen problemes de debò, el PP o no està o mira per a un altre costat”.

Des de la Regidoria de Protecció Ciutadana també s’ha assenyalat en relació a la moció presentada per María José Ferrer i Julia Climent que el Ministeri de Foment no realitzarà cap canvi que deteriore aquest servei ni en la Comunitat ni en cap altre lloc perquè la seua prioritat és la seguretat de totes i tots i sempre procedirà atenent els interessos generals de la ciutadania.