multa

Una guia turística no habilitada oficialment ha sigut amenaçada amb una sanció d’entre 100.000 i 600.000 euros per realitzar visites guiades en la localitat castellonenca de Vilafamés.

La veïna del poble, aficionada a la història que embolica a aquest municipi, va decidir formalitzar el seu coneixement a través de la start up, GuruWalk, una empresa que ofereix a través d’Internet visites guiades a per tot el món a canvi de lliurar unes propines al guia.

La directora de comunicació de GuruWalk, María Begue, ha exposat el cas d’aquesta guia que va ser denunciada “de forma anònima” i que ha rebut un requeriment de la Direcció territorial de Turisme de Castelló en el qual se li explica el reglament regulador de l’activitat professional de guia de turisme, la qual requereix una habilitació oficial per part de la Generalitat.

En la denúncia s’explica que la guia “realitzava visites guiades al municipi” i oferta en Internet “serveis propis de l’activitat professional de guia de turisme de forma habitual a Vilafamés, Cabanes i Benlloch mitjançant preu”.

Però, segons la Llei de Turisme, Oci i Hospitalitat de la Comunitat Valenciana, s’ha de “obtenir una habilitació com a guia de turisme” per a realitzar aquesta activitat retribuïda.

A la guia se li ha donat un termini de deu dies hàbils per a acreditar que disposa d’aquesta autorització oficial o adopte mesurades per a “cessar de manera immediata l’exercici de l’activitat i retirar la publicitat relacionada”.

Ha explicat que, per a aquesta dona, la visita era “el mitjà que emprava per a donar a conèixer el seu poble als turistes i transmetre la seua passió i els seus coneixements”, però ara, “ha hagut de retirar el tour de la plataforma, malgrat tenir moltes valoracions positives, per a evitar la multa”.