La Comunitat Valenciana en
Imagen del traslado al hospital de una mujer en la residencia de ancianos de Velluters (Valencia), donde se ha producido un brote de coronavirus - EF

La tercera ona de la pandèmia sembla que ja podria haver superat el seu pic de contagis per coronavirus. No obstant això, ara el punt de mira està en l’ocupació dels hospitals i les unitats de vigilància intensiva.

A pesar que les xifres de nous casos han descendit respecte a les últimes setmanes, els centres sanitaris de la Comunitat Valenciana continuen saturats i és que hui dia són 4.657 les persones ingressades. De totes elles hi ha 654 pacients en l’UCI davant l’agressivitat del coronavirus.

L’última xifra d’ingressats aportada per la Conselleria de Sanitat revela que hi ha 163 malalts més, respecte a les dades del diumenge, que requereixen assistència mèdica. A més, el 63,21% dels llits UCI de la Comunitat Valenciana ja les ocupen pacients positius en coronavirus.

Davant aquesta situació, des del Consell s’han aplicat noves restriccions amb les quals cerquen continuar disminuint la xifra de contagis. De la mateixa manera, Sanitat continua amb la campanya de vacunació contra el coronavirus. Hui dia ja s’han administrat 136.632 dosi i hi ha 34.094 persones immunitzades amb la totalitat de la vacuna.

MÉS DE 6.000 NOUS POSITIUS

D’altra banda, s’han registrat 6.713 nous casos de coronavirus que situen la xifra total de positius en 316.678 persones. Per províncies, la distribució de nous positius és la següent: 1.207 a Castelló (32.588 en total); 3.961 a Alacant (117.686 en total); i 1.545 a la província de València (166.342 en total). A més, el total de casos sense assignar se situa en 62.

També s’han registrat 55 defuncions per coronavirus des de l’última actualització, per la qual cosa el total de defuncions des de l’inici de la pandèmia és de 4.857 persones.

A més, des de l’última actualització s’han donat 11.676 altes a pacients amb coronavirus. D’aquesta forma, en aquests moments hi ha 70.423 casos actius, la qual cosa suposa un 21,46% del total de positius.

33 BROTS DE CORONAVIRUS

· Alicante: 11 casos. Ámbito educativo
· Alicante: 7 casos. Ámbito educativo
· Santa Pola: 4 casos. Origen social
· Villajoyosa: 3 casos. Origen social
· Benidorm: 7 casos. Origen social
· Benifato: 5 casos. Origen laboral
· Villajoyosa: 3 casos. Ámbito educativo
· Benidorm: 3 casos. Ámbito educativo
· Benidorm: 4 casos. Ámbito educativo
· Benidorm: 3 casos. Ámbito educativo
· L’Alfàs del Pi: 3 casos. Ámbito educativo
· Benidorm: 3 casos. Ámbito educativo
· Benidorm: 4 casos. Origen social
· València: 4 casos. Origen social
· Peñíscola: 10 casos. Origen social
· Benidorm: 17 casos. Ámbito educativo
· Peñíscola: 4 casos. Origen social
· Benidorm: 5 casos. Ámbito educativo
· Vinaròs: 3 casos. Origen laboral
· Manises: 5 casos. Origen social
· Orihuela: 5 casos. Ámbito educativo
· València: 7 casos. Origen social
· Venta del Moro: 7 casos. Origen social
· València: 7 casos. Origen social
· Segorbe: 7 casos. Origen social
· Villargordo del Cabriel: 7 casos. Origen social
· Vinaròs: 7 casos. Origen social
· L’Alfàs del Pi: 7 casos. Origen social
· Vinaròs: 6 casos. Origen social
· Puçol: 6 casos. Origen social
· València: 6 casos. Origen social
· Ayora: 6 casos. Origen social
· Utiel: 6 casos. Origen social