pedro sánchez y pablo iglesias

(ALBA SÁEZ)-. La incògnita sobre quin serà la decisió definitiva de Podemos per a la investidura continua vigent. El partit liderat per Pablo Iglesias no ha decidit, encara, el seu vot en el debat d’investidura d’aquest dijous. El grup Podem conserva l’esperança que Pedro Sánchez estiga disposat a tornar a la taula de negociacions i acordar una coalició de govern si l’actual president els ofereix liderar més competències.

Pablo Echenique, com a secretari d’Acció de Govern i Acció Institucional de Podemos ha explicat als mitjans de comunicació les raones per les que el grup Unides Podem no cedeix a l’última proposta oferida pel PSOE. D’esta manera lamenta els ministeris que se’ls proposava com a Habitatge o Igualtat, els quals, segons Echenique estaven buits de competències impedint millorar la qualitat de vida de les persones.

Echenique ha confirmat que Unides Podemos va plantejar dirigir sis llocs en el Govern. Una d’aqueixes competències feia referència a una de les vicepresidències i les cinc restants a ministeris posat que la seua formació va obtenir un terç dels vots. Al principi, Unides Podemos tenia com a condició per a donar suport a la investidura de Pedro Sánchez una vicepresidència de Drets Socials i Mediambientals i cinc ministeris.

EL PSOE DEMANA A PODEMOS “RECAPACITAR”

D’altra banda, María Jesús Montero, Ministra d’Hisenda en funcions ha advertit aquest dijous que el PSOE no cedirà competències tan importants com ho són justícia social o Hisenda. D’aquesta manera ha animat a Unides Podem a “recapacitar” fins al moment cim de la votació. Montero també assegura que la proposta impartida pel PSOE era més equilibrada i raonable per a poder arribar a un acord.

Sobre si l’oferta del Partit Socialista és inamovible, la Ministra d’Hisenda respon que sí. Ho defensa al·legant que “hem oferit diferents propostes, però al final les pretensions desmesurades d’Unides Podemos pretenien fer dos governs en un”, impossibilitant, d’aquesta forma, poder arribar a un acord. A més, Montero és partidària d’haver format un govern de coalició “sempre que es respectaren la proporcionalitat dels resultats electorals.”