El valencià José Luis Ábalos seguirà en el Govern de Pedro Sánchez com a ministre, encara que les seues competències seran pràcticament les mateixes la seua cartera deixarà de ser la de Foment, aquesta canvia de nom i passa a denominar-se Ministeri de Transport, Mobilitat i Agenda Urbana.

Altres ministres que repeteixen

Fernando Grande-Marlaska, ministre de l’Interior, i Reyes Maroto, ministra d’Indústria, també continuaran al capdavant de les seues respectives carteres en el Govern de coalició.

Isabel Celaá, responsable de la cartera d’Educació i Formació Professional, i Pedro Duque, ministre de Ciència, també mantindran els seus càrrecs en el nou Executiu de coalició.

María Jesús Montero serà la nova portaveu de l’Executiu i retindrà la cartera d’Hisenda.

La sorpresa, 4 vicepresidències, tres liderades per dones

El nou Govern central tindrà quatre vicepresidències, tres d’elles ocupades per dones i la quarta pel líder de Podemos, Pablo Iglesias.

Carmen Calvo serà la vicepresidenta primera del Govern de coalició que presidirà Pedro Sánchez, amb competències en Memòria Democràtica. Fuentes de Moncloa han avançat que Calvo serà la “vicepresidenta de Presidència i Relacions amb les Corts, assumint a més les competències en matèria de Memòria Democràtica”.

Nadia Calviño serà vicepresidenta econòmica. La vicepresidència que dirigirà Pablo Iglesias serà la Vicepresidència de Drets Socials. Finalment, la ministra Teresa Ribera serà la quarta vicepresidenta, ella estarà al capdavant de la Vicepresidència de Transició Ecològica i Repte Demogràfic.