Mes de juny completament anòmal. El cap de setmana passat un aiguat sorprenia en la província de València on es van acumular fins a 102 litres per metre quadrat en sis hores en la capital del Túria. A Guadassuar es van superar els 140 litres solament en 24 hores, tota una fita que no es repetia des de 2002.

La quantitat d’aigua va fer que algunes zones de la província s’inundaren per complet com el cementeri de Picassent o l’aparcament del centre comercial Carrefour d’Alfafar. A més, tres ancians van haver de ser rescatats quan un aiguat els va sorprendre dins del cotxe a Alginet.

Esta primavera està sent especialment rara ja que està experimentat una gran inestabilitat climatològica que no es veia a la Comunitat des de 1984. Des de la Universitat d’Alacant i l’Associació de Geògrafs Espanyols expliquen que esta situació es deu a un escalfament sobtat del casquet polar al febrer i anuncien una posible gota freda per a meitat d’esta setmana que podrien aconseguir els 100 litres per metre quadrat.

Les últimes tempestes provoquen pèrdues de 4,5 milions d’euros al sector agrari de València