Belén Hoyo és diputada del Grup Parlamentari Popular en el Congrés dels Diputats per la circumscripció de València, per a ella el nou govern nacional que s’aveïna és dolent per als valencians i per als espanyols, així ens ho va fer saber en l’entrevista en exclusiva que ha concedit per a 7Televalencia.

Com valora el preacord de govern signat entre Pet Sánchez i Pablo Iglesias?

Vam veure com, 48 hores després de les eleccions Sánchez es va abraçar a Iglesias, ell ha triat socis. És veritat que els ciutadans li van donar la possibilitat de triar però ell ha optat per la via radical, una via que nosaltres creiem que, no solament és dolenta per als espanyols, sinó també per a la Comunitat Valenciana. No solament perquè hi ha una gran incertesa per part de tots els ciutadans a nivell social i econòmic, perquè sabem que l’esquerra radical genera polítiques que ens porten a l’atur i la crisi,  sinó perquè també és dolent a nivell territorial. Unides Podemos defensa un referèndum a Catalunya, afirma que els presos condemnats són presos polítics i estan disposats a asseure’s amb els independentistes per a arribar a acords i pactes.

Creu que serà un govern estable o anirem a terceres eleccions?

És un pacte molt difícil però ja hem vist en l’esquerra que el poder sol unir. Al marge de les diferències que vaig poder haver-hi entre ells. El senyor Sánchez ha demostrat tenir pocs principis i escrúpols, vol mantenir-se en el poder, li agrada estar en Moncloa, li agrada viatjar en falcón i en aqueix sentit pactarà no solament amb els populistes de Podemos sinó també amb els independentistes perquè si no els números no li ixen.

I com creu que afectarà aqueix govern nacional a la Comunitat Valenciana? Serà positiu per als valencians?

Nosaltres partim de la base que considerem que el govern del Botánic és dolent per als valencians, i per això teníem l’esperança que de les urnes isquera un govern central que paralitzara tot el que s’està fent ací. I pose un exemple, el tema educatiu, la llibertat educativa es porta uns anys atacant pel Conseller Marzá i des de la mateixa Generalitat, i es fa atacant la llibertat dels pares per a triar l’educació dels seus fills i també atacant l’educació concertada.

TENÍEM L’ESPERANÇA QUE DE LES URNES ISQUERA UN GOVERN CENTRAL QUE PARALITZARA TOT EL QUE S’ESTÀ FENT ACÍ

Nosaltres crèiem que un govern central amb sentit comú, no el que estem veient que se’ns aveïna, podia parar això i sense embrague veurem que aquest còctel, un govern radial ací en la Comunitat Valenciana i un govern radical a nivell central, per descomptat no tindrà conseqüències bones per als valencians.

Com valora el lideratge del partit a nivell autonòmic?

Isabel Bonig és una gran política que està fent un gran treball. Respecte al seu futur, el seu com el de la resta de dirigents, el trien les bases del partit, tenim un sistema democràtic de congressos en el qual cada militant té un vot i aquests seran els que decidisquen el seu futur i el futur dels altres. Els congressos, encara que importants, no seran abans que tinguem un govern a Espanya.

TANT DE BO PUGUEM GOVERNAR PROMPTE PERQUÈ TENIM EL MILLOR PROJECTE PER A TOTS ELS CIUTADANS

Creuen que en aquests moments guanyarien si es produïren noves eleccions autonòmiques?

Nosaltres hem obtingut una gran pujada en aquestes eleccions, també les vam tenir en les anteriors eleccions municipals, on guanyem la Diputació d’alicante, l’ajuntament d’Alacant i també molts altres consistoris. A nivell municipal ja es va produir una pujada important del Partit Popular, i a nivell nacional ja hem vist com també hem tingut una pujada important, ací en concret a la província de València hem tingut un diputat més i un senador més, nosaltres agraïm a tots els ciutadans que hagen confiat en nosaltres i en aqueix sentit jo crec que el Partit Popular aquesta forta i preparat per a governar, ojala siga ràpid perquè crec que tenim el millor projecte per a tots els ciutadans.