El Gobierno declarará luto nacional cuando se alcance la fase 1 en la mayoría de España
El Congreso de los Diputados durante la aprobación del nuevo estado de alarma.

Portava setmanes demandant-se per part de l’oposició del Govern i finalment ja s’ha pres una decisió. L’Executiu decretarà el dol nacional pròximamentuna vegada que la majoria del país haja aconseguit la fase 1.

Així ho ha anunciat hui el president del Govern, Pedro Sánchez, durant la seua compareixença en el Congrés dels Diputats. Abans d’arrancar la votació per a prorrogar l’estat d’alarma fins al 24 de maig, Sánchez ha assenyalat que Espanya celebrarà un homenatge públic a totes les víctimes del coronavirus.

El líder socialista ha arrancat la seua intervenció enviat la seua “més sincer condol” a les famílies i amics dels morts. “En la nostra memòria quedarà sempre el sofriment de punts i tantes compatriotes. El record de les víctimes perdurarà entre nosaltres“, ha afegit.

“En el moment en el que la major part del país estiga en la fase 1 de la desescada, és a dir, tan prompte com els carrers tornen a ser transitades al nostre país i els edificis oficials visitats, el Govern declararà el dol oficial”.

“De la mateixa manera, com a la integritat del país culmine la desescalada i estiguem en la nova normalitat se celebrarà un homenatge públic a les víctimes de l’epidèmia”, ha anunciat. Sánchez ha explicat que el Govern treballa des de fa setmanes en la iniciativa. A més, ha avançat que la decisió de celebrar aquest homenatge ja s’ha traslladat al Rei.