Es van perfilant els noms que formaran el nou Govern liderat per Pedro Sánchez i esta vegada no faltarà la representació valenciana amb l’entrada de José Luis Ábalos com a ministre de Foment.

El diputat per València i també secretari d’Organització del PSOE ha declarat que de moment compaginarà els seus càrrecs doncs afirma disposar d’un equip “ampli” per a dedicar-se a les funcions orgàniques.

Ábalos s’ha convertit en l’últim any en una peça clau de l’equip de Sánchez i és que va ser un dels responsables d’organitzar la reaparició pública del líder socialista en 2016 després de la renúncia d’este a l’escó. El nou ministre de Foment va exercir com a portaveu i coordinador de la campanya de Pedro Sánchez amb la qual va guanyar les primàries, va passar a ser portaveu provisional del Congrés dels Diputats i finalment al lloc actual.

Els punts que es reclamaran al nou Govern de Sánchez

El cap del Consell, Ximo Puig, ja va declarar el cap de setmana passat que la Generalitat continuarà amb la seua “lleialtat reivindicativa” per a sol·licitar que el finançament autonòmic de la Comunitat siga un assumpte prioritari per als seus companys de partit a Madrid.

A més de solucionar la infrafinanciació valenciana, el president de la Generalitat va advocar per una millora de les relacions institucionals per a “superar confrontacions” com les produïdes durant el mandat del Partit Popular on es van produir diversos recursos de lleis aprovades des de Les Corts Valencianes com per exemple el plurilingüisme.

Puig també considera convenient que s’establisca “un diàleg” entre les autonomies no solament per a millorar el sistema de finançament sinó també per a “cercar la reparació de drets que es van perdre durant aquesta crisi” i van portar “a l’exclusió social a moltes persones”.

http://7televalencia.com/entrevista-jose-luis-abalos/