Gloria Calero (izquierda) y Pilar Bernabé (derecha).

La Delegació del Govern s’acomiada de Gloria Calero en la Comunitat Valenciana i aquest dilluns s’aprovarà la destitució de l’exalcaldesa de Sagunt. Aquest moviment vindrà acompanyat de l’anunci de la nova dona que la substituirà: Pilar Bernabé.

Calero, qui ha exercit les funcions de delegada del Govern des de febrer de 2020, ocuparà la bacant en la Cambra Alta que ha deixat Josefina Bueno. Aquesta última ha abandonat el seu càrrec per a assumir la Conselleria d’Innovació i Universitats en la Generalitat.

Bernarbé ha sigut la responsable en el Ajuntament de València de les àrees d’Esports i de Formació, Ocupació i Envelliment Actiu. Ara, ha renunciat a l’acta de regidora per a abraçar el seu nou càrrec polític en la Delegació del Govern.

La plaça de regidor que queda lliure després de l’eixida de Bernabé, l’ocuparia la següent en la llista, és a dir, Mar Marín. No obstant això, encara es desconeix si agafarà el càrrec. En el cas que aquest moviment no es duga a terme, s’hauria de posar al comandament Javier Mateo.

LA CAIGUDA D’ÁBALOS DEIXA DESPROTEGIDA A CALERO

Aquests canvis s’han realitzat per un acord entre el president del Govern, Pedro Sánchez, i el president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig. Aquest tipus de moviments es realitzaven entre Puig i l’exministre José Luis Ábalos. Aquest últim va ser qui li va atorgar a Gloria Calero la responsabilitat de portar la Delegació del Govern en la Comunitat.

La nova senadora era una de les persones més pròximes a l’exministre de Transports. Per això, al juliol de 2021 la caiguda d’Ábalos va deixar desprotegida a Calero. A partir d’ara serà consellera d’Innovació i Universitats al Senat, tal com ella mateixa ha anunciat per mitjà d’un comunicat.

“El dimecres 29 de juny seré nomenada per les Corts Valencianes, Senadora Autonòmica. És un immens honor que el Govern Valencià encapçalat pel seu President Ximo Puig haja pensat en mi per a ocupar aquest lloc i poder així representar a la nostra Comunitat en el Senat, Cambra de representació territorial”, ha assenyalat.

“La Delegació del Govern seguirà el seu camí, amb una nova delegada, que sens dubte amb el seu bon fer i amb la vostra ajuda, a més de continuar defensant els interessos de la Comunitat Valenciana, continuarà posant en valor tots els avanços socials i de igualtat que s’han aconseguit amb el govern de Pedro Sánchez”, ha conclòs Calero.