La Generalitat aprova el pressupost més alt de la història

El pressupost de 2020 ascendeix a 23.021 milions d'euros, un 1,6% més que en 2019

presupuesto
GRAFCVA9007. VALENCIA, 31/10/2019.- La vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra, y el conseller de Hacienda, Vicent Soler, al inicio de la rueda de prensa en la que, entre otros temas, informan de la aprobación, por parte del Gobierno valenciano, del proyecto de ley de Presupuestos de la Generalitat para 2020. EFE/Manuel Bruque

El conseller d’Hisenda i Model Econòmic, Vicent Soler, ha destacat que els Pressupostos de 2020 “són els més alts de la història de la Generalitat i ofereixen un marc econòmic d’estabilitat, seguretat i protecció social en temps d’incertesa”.

Soler ha realitzat estes declaracions durant la seua compareixença, al costat de la vicepresidenta i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, després de l’aprovació en el Ple del Consell del projecte de Llei de Pressupostos de la Generalitat per a 2020. Prèviament, el conseller d’Hisenda i Model Econòmic ha lliurat els comptes al President de Les Corts, Enric Morera.

Segons ha explicat Soler, “estem davant els Pressupostos de la Generalitat més importants quant a dotació econòmica, amb 16.970 milions d’euros en despeses no financeres, centrats en els serveis públics fonamentals, centrats en les persones, en la sanitat, en l’educació, en els serveis socials, en l’habitatge social i també en l’impuls del nostre teixit econòmic, en la cultura i en l’emergència climàtica. Una aposta que respon fidelment al mandat de l’Acord del Botànic, que és la guia d’aquest Consell”.

Els pressupostos que aconsegueixen un total de 23.021,9 milions d’euros “són uns comptes reivindicatius, basades en la responsabilitat i la prudència, que mantenen el creixement dels comptes de 2019 i consoliden els drets, la cohesió social i el creixement sostenible i innovador de la Comunitat Valenciana”, ha assegurat Soler.

El Ple del Consell ha aprovat també el projecte de Llei de mesures fiscals, de gestió administrativa i financera i organització de la Generalitat, que segueix ara la seua tramitació en Les Corts juntament amb la Llei de Pressupostos per a 2020.