La Generalitat dará ayudas de 250 euros para comprar bicis y patinetes
Fase 2 Valencia, 7Televalencia

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat la concessió d’ajudes directes per a la compra de bicicletes i patinets. Aquestes ajudes lllegaran el 15 de juny amb descomptes de fins a 250 euros en l’adquisició del vehicle. La fi és potenciar l’ús d’aquests mitjans de transport sostenibles durant la nova normalitat de la pandèmia. A més, també cerca reanimar el consum i fomentar l’activitat del xicotet comerç.

La nova mesura s’emmarca dins del Pla de Foment d’Ús de la Bicicleta i compta amb una inversió de 500.000 euros. Amb ella se subvencionarà l’adquisició de bicicletes (convencionals i elèctriques), vehicles de mobilitat personal elèctrics (patinets) i kits d’electrificació de bicicletes. La compra només podrà fer-se en establiments i botigues amb seu en la Comunitat que s’adherisquen al pla.

QUINES SÓN LES AJUDES I COM SOL·LICITAR-LES?

Les ajudes previstes canvien segons el vehicle que vaja a comprar-se. Segons la mesura es contemplen els següents imports:

  • Fins a 250 euros en el cas de bicicletes elèctriques (l’import de les quals no podrà sobrepassar els 1400 euros).
  • Fins a 75 euros per a les no electrificades (el preu màxim de les quals serà de 500 euros).
  • Fins a 75 euros per a patinets elèctrics (el cost dels quals no podrà ser superior a 450 euros).
  • Fins a 200 euros per a la instal·lació de kits d’electrificació (el preu màxim del kit està fixat en 600 euros).
  • Fins a 150 euros per a la compra de bicicletes amb elements de càrrega per al transport infantil (en aquest cas el preu de la bicicleta familiar no podrà ser superior a 700 euros).

Les persones interessades hauran de complir amb el requisit únic de ser residents en la Comunitat Valenciana. Pròximament podran consultar el llistat de comerços adherits a la campanya en una web habilitada per la Conselleria de Mobilitat.

Una vegada seleccionat l’establiment i seleccionat el vehicle de compra, el sol·licitant haurà d’emplenar en el local la documentació necessària. Quan s’aprove la sol·licitud, podrà beneficiar-se de l’ajuda en el moment de la compra. L’import de la subvenció serà descomptat directament del preu de venda.