La Comunitat Valenciana estrena Fase 2 en una jornada de incertidumbre por las nuevas medidas
València prepara sus playas para la autorización del baño en la fase 2 - EUROPA PRESS

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat la renovació del programa ‘Estiu Destral’. La iniciativa torna per segon any consecutiu amb la contractació de 1.000 auxiliars d’informació. Aquests vetlaran pel compliment de la normativa sanitària en prevenció de la COVID-19 tant a les platges de la Comunitat Valenciana com en els llocs de major concurrència.

Segons ha explicat Puig, l’objectiu és “generar un espai de màxima seguretat a les platges de la Comunitat”. Assegura que el programa contribuirà a reforçar la imatge de l’autonomia com una destinació vacacional assegurança. A més, afirma que reactivarà el turisme en una temporada estival que comença amb una bona situació epidemiològica.

Així mateix, Puig ha assenyalat que el programa impulsarà la creació d’ocupació entre els joves, un dels col·lectius més vulnerables en l’àmbit laboral.

Com a novetat, enguany seran els ajuntaments els qui contractaran directament als auxiliars i la seua selecció serà realitzada per Labora. Per a això la Generalitat atorgarà una subvenció directa de 4,5 milions d’euros. Aquesta quantitat es destinarà als 71 municipis que tenen platja litoral o continental: 32 a València, 19 a Castelló i 20 a Alacant.

Respecte de la distribució del nombre d’auxiliars per municipi, s’establirà mitjançant criteris objectius. Influiran els quilòmetres de platja; el nombre de places hoteleres; o els serveis amb els quals compten les platges, entre altres. No obstant això, sempre hi haurà un número mínim de 2 auxiliars per localitat.

Requisits per al programa d’ocupació de la Generalitat

Les persones auxiliars hauran de ser majors de 18 anys i menors de 30 i trobar-se en situació de desocupació. Els seus contractes es formalitzaran per un període de 3 mesos, entre l’1 de juny i el 30 de setembre.

Amb caràcter general l’equip d’auxiliars realitzarà labors d’informació sobre normativa COVID-19. Especialment vetlaran pel control d’aforament de les platges i el compliment de les mesures sanitàries. També informaran i orientaran als banyistes dels avisos i comunicats que es puguen dictar en matèria d’emergències i protecció civil.

A més, posaran en coneixement del Cos de Policia Local del municipi les incidències o actuacions realitzades durant la jornada laboral; executaran tasques auxiliars d’ajuda o col·laboracions amb la direcció del Cos de Policia Local o, si escau, dels serveis de Turisme dels ajuntaments, col·laborant en tot moment i al seu requeriment, amb els serveis de socors, vigilància i seguretat presents en l’espai, tot això sempre amb respecte a les seues capacitats i formació. En cap cas faran labors de seguretat, socorrisme, neteja o similars.

Per a poder dur a terme aquestes funcions, les persones contractades rebran un curs que s’impartirà a través de l’IVASPE i en el qual participaran Emergències, Sanitat i Turisme, que serà obligatori i oferirà les eines necessàries per a donar la millor atenció i informació als usuaris de les platges.