falla municipal 4

“Procés creatiu” ja està en marxa. El lema del monument municipal per a les falles de 2019 quadra a la perfecció amb l’esbós dissenyat per Pichiavo, que ja agafa forma gràcies al treball exercit per l’equip d’artistes de Latorre i Sanz.

falla municipal 2El president de Junta Central Fallera i regidor de Fires i Festes, Pere Fuset ha acudit al propi taller de la parella d’artistes fallers per a veure el procés de la falla municipal que es plantarà en aquestes pròximes festes 2019.

Encara que ens trobem al mes de desembre, els artistes fallers estan a punt d’entrar en la seua recta final del treball. Són dos mesos els que queden perquè totes les falles de València, incloent la falla municipal lluïsquen en tots els carrers de la ciutat. durant aquests mesos serà també la Fallera Major de València, Marina Civera al costat de la seua Cort d’Honor les que acudisquen al taller a visitar la que serà la seua falla i la de tots els valencians, una proposta que denota una forta vinculació amb la cultura contemporània.

falla municipal 3A partir de figures de l’art clàssic grecoromà, el projecte pretén induir a la realització d’una reflexió sobre el valor artístic i el poder social que posseeixen les Falles, amb l’objectiu de reivindicar el seu lloc, sense complexos, en la història de l’art. Aquesta proposta denota en els artistes Pichiavo una forta vinculació amb la cultura contemporània i una profunda admiració per l’univers faller.

Serà llavors en uns mesos quan la falla per fi coixa forma definitiva. Una estructura final que ja vam conèixer fa uns mesos en la presentació de l’esbós de les dues falles municipals en “Una festa per a tots”, esbossos que es van exposar al costat dels de les direferentes falles que componen la secció especial.

falla boceto

Així és el primer premi de pesebre més innovador de València