El Ayuntamiento de Valencia acusado de cometer una infracción

El regidor de Compromís Pere Fuset ha acudit aquest matí a la Ciutat de la Justícia de València. Allí ha declarat com imputat per les suposades irregularitats detectades en els contractes realitzats des del seu departament. Aquestes contractacions van tenir lloc per a la celebració de diferents esdeveniments relacionats amb l’organització de Expojove i Junta Central Fallera.

El cas parteix de la denúncia que va realitzar el Partit Popular de València per mitjà del seu assessor Luis Salom. Després d’això, la Fiscalia va prendre les regnes de la investigació i va demanar la declaració de Fuset com imputat.

Els fets van tenir lloc mentre aquest era regidor de l’àrea de Cultura Festiva a l’Ajuntament de València. El regidor va dimitir del càrrec el passat 25 de febrer a causa del processament obert per la mort d’un operari durant el muntatge de les graderies dels concerts de Vivers que van tenir lloc en la Fira de Juliol de 2017. El judici està pendent i se l’acusa d’homicidi imprudent i prevaricació.

AIXÍ VA SER EL SUCCÉS DEL CAS VIVERS

El treballador mort, Vasile Sucala, tenia 47 anys i era pare de dues xiquetes. Va ser el 4 de juliol quan Sucala es trobava realitzant el muntatge de les graderies que suportarien a 950 persones. Després de caure’s d’una altura pròxima als 3 metres d’altura se li va traslladar a l’Hospital La Fe on no va aconseguir recuperar-se i va morir.

L’acte del jutjat va assenyalar la responsabilitat de Fuset i va indicar l’existència de “indicis racionals de participació criminal en la causación de la defunció imprudent per no haver exigit a l’empresa l’estudi de seguretat i salut del muntatge de l’obra”. Davant aquestes acusacions, el regidor va al·legar que no va participar en l’expedient d’autorització de les graderies i que va actuar seguint el criteri dels tècnics.