El tancament perimetral de València arrancarà a les 15.00 hores amb un ampli desplegament per part de les forces de seguretat. La Policia Local de València, la Guàrdia Civil i la Policia Nacional formaran part d’un dispositiu especial per a vetlar pel compliment de la nova restricció que estarà activa fins al dilluns a les 06.00 hores.

Per part de la Policia Local hi haurà un desplegament de 350 agents. L’operatiu comptarà amb controls permanents en les principals vies de València. A més, durant les 24 hores del dia també es supervisarà el trànsit de carreteres secundàries. En aquests controls, i en coordinació amb els agents locals, també participarà la Policia Nacional, la Guàrdia Civil i la Unitat Adscrita.

Al dispositiu també se suma la participació de la Unitat de Drons i quads. Aquests patrullaran tot el cap de setmana per les platges de València i és des de la Policia Local s’ha demanat a la ciutadania que no es desplacen.

El regidor de Protecció Ciutadana, Aarón Cano, ha recordat que la situació és “crítica i el virus no coneix de territoris”. Cano ha assenyalat que s’ha de “evitar qualsevol aglomeració” i “qualsevol desplaçament que no siga estrictament indispensable dins dels supòsits autoritzats”.

Cano ha fet una crida a la responsabilitat individual assegurant que és la “principal protecció col·lectiva”. “Siguem responsables, està a les nostres mans salvar les nostres vides i les dels quals ens envolten”, ha conclòs l’edil.

AIXÍ SERÀ EL DESPLEGAMENT A NIVELL AUTONÒMIC

València no és l’única àrea confinada de la Comunitat Valenciana. Hi ha un total de 16 localitats que aquest divendres també quedaran aïllades per ser superiors als 50.000 habitants. La mesura afectarà a més de 2,5 milions de valencians que tindran limitada la seua mobilitat tot el cap de setmana.

Cal recordar que d’aqueixos 16 municipis són 9 a la província d’Alacant (Alacant, Elx, Benidorm, Alcoi, Orihuela, Elda, Petrer, Torrevieja i Sant Vicent del Raspeig); 5 en la de València (València, Gandia, Paterna, Sagunt, Torrent); i dos a la província de Castelló (Castelló de la Plana i Vila-real).

Des de la Generalitat han detallat que el desplegament policial es durà a terme en els accessos a les 16 ciutats perimetradas; en les seues estacions de trens i autobusos; els seus llocs d’oci; a les platges i els centres comercials; així com en zones de gran afluència de públic.

Així mateix, s’ha recordat que incomplir la normativa vigent contra el coronavirus està penat. Les multes parteixen de 60 euros i poden arribar fins a els 600 euros.

CONTROLS EN METRES I TRENS

Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana també reforçarà la vigilància en les principals estacions de Metrovalencia i TRAM d’Alacant. El personal de seguretat col·laborarà amb el dispositiu autonòmic per a garantir el compliment de les limitacions. Per això, durant els caps de setmana realitzarà controls aleatoris en diferents instal·lacions.

Malgrat les limitacions, FGV mantindrà el 100% del servei previst a València i Alacant. “Encara que es restringisca la mobilitat els caps de setmana, el transport públic sempre ha d’estar a la disposició de tots els treballadors que, per raons essencials, han de desplaçar-se”, ha destacat el conseller Arcadi España.