La Comunitat Valenciana tendrá una desescalada gradual para salir de la tercera ola
La Policía Local de Valencia en un control de tráfico durante el cierre perimetral de la ciudad.

La desescalada ja està ací encara que no ha arrancat. Serà dilluns que ve 1 de març quan canvien les restriccions vigents. Fins llavors, continua en vigor l’últim decret del Consell amb la consegüent limitació de la mobilitat i els controls policials en carreteres.

El tancament perimetral de les localitats valencianes amb més de 50.000 habitants s’activarà avui a les 15 hores per última vegada. Aquest es mantindrà durant tot el cap de setmana encara que en aquesta ocasió ja no s’estendrà fins al dilluns.

El diumenge a les 23.59 hores es donarà per finalitzat el Decret 5/2021 del 12 de febrer en el qual va quedar limitada la mobilitat de 16 localitats de la Comunitat Valenciana. Els veïns d’Alcoi; Alacant; Benidorm; Castelló de la Plana; Elx; Elda; Gandia; Oriola; Paterna; Petrer; Sagunt; Sant Vicent del Raspeig; Torrent; Torrevella; València i Vila-real, van veure limitats els seus desplaçaments durant els caps de setmana, incloent aquests últims dies del mes de febrer.

Tots els ciutadans de municipis inferiors als 50.000 habitants, excepte la unió d’Elda i Petrer que s’ha considerat en conjunt, sí que comptaran amb la possibilitat de desplaçar-se a altres localitats. No obstant això, tindran prohibit accedir a les 16 localitats citades i no podran eixir de la Comunitat Valenciana excepte causes justificades.

A partir del dilluns, l’autonomia recuperarà la seua unitat territorial sense alçar fronteres entre els seus municipis. No obstant això, el tancament perimetral de la Comunitat continuarà actiu fins a les 23.59 hores del 14 de març, dia en què està previst la fi del nou decret del Consell.

12 EXCEPCIONS PER A EIXIR DE LA COMUNITAT EN LA DESESCALADA

 1. Assistència a centres, serveis i establiments sanitaris.
 2. Compliment d’obligacions laborals, professionals, empresarials, institucionals o legals.
 3. Assistència a centres universitaris, docents i educatius, incloses les escoles d’educació infantil.
 4. Retorn al lloc de residència habitual o familiar.
 5. Assistència i cura de persones majors, menors, dependents, persones amb discapacitat o persones especialment vulnerables.
 6. Desplaçament a entitats financeres i d’assegurances o estacions de proveïment de carburant en territoris limítrofs.
 7. Actuacions requerides o urgents davant els òrgans públics, judicials o notarials.
 8. Renovacions de permisos i documentació oficial, així com altres tràmits administratius inajornables.
 9. Realització d’exàmens o proves oficials inajornables.
 10. Desplaçaments d’esportistes, entrenadors, jutges o àrbitres federats, per a realitzar activitats esportives federades de competició oficial, degudament acreditats mitjançant llicència esportiva o certificat federatiu.
 11. Per causa de força major o situació de necessitat.
 12. Qualsevol altra activitat d’anàloga naturalesa, degudament acreditada.