Turismo

La plaça de l’Ajuntament serà hui l’epicentre de la celebració d’una jornada dedicada a posar en valor l’activitat turística com a eina per al desenvolupament social i econòmic, així com a donar visibilitat al nostre patrimoni i la nostra cultura. D’esta manera, amb una agenda d’activitats culturals gratuïtes per a residents i per a turistes, València se suma a la celebració del Dia Mundial del Turisme.

Free tours

L’Ajuntament ha organitzat de la mà de l’Associació del Guies Oficials de la Comunitat Valenciana, unes visites guiades gratuïtes amb l’objectiu d’acostar el llegat cultural tant als qui resideixen a València com als qui visiten la ciutat.

Així, estan previstes 4 tipus de rutes diferents. La primera d’elles, centrada en el centre històric, recorrerà el patrimoni situat entre la plaça de l’Ajuntament i la plaça de la Verge, passant per la Llotja, el Mercat Central o el Palau de la Generalitat, entre altres.

La imagen puede contener: cielo y exterior

Així mateix, es proposa una Ruta d’Artesans, que presentarà el patrimoni relacionat amb la seda i els seus oficis més tradicionals, la indústria a València i la Ruta de la Seda. Recorrerà el barri de Velluters i el Museu Seda, entre altres, on es coneixerà el funcionament dels telers de la mà d’un mestre velluter, gràcies a la col·laboració del Col·legi de l’Art Major de la Seda.

De la mateixa manera, en la Ruta de la Ceràmica es realitzarà un recorregut pels carrers del centre històric que mantenen en actiu oficis tradicionals vinculats a l’artesania i la ceràmica, així com encaixos de bolillos o cistelles.

La Ruta de l’Arquitectura, per part seua, recorrerà els edificis emblemàtics que conformen el skyline més recognoscible de València, la Ciutat dels Arts i els Cièncias. Aquesta ruta inclou la visita al Museu Faller, on es posarà el focus en les Falles, festa Patrimoni de la Humanitat, i en el treball multidisciplinari d’oficis com el dels artistes fallers, escultors, modeladors o pintors, entre altres.

En total hi ha 270 places per a les visites guiades, en horari de demà o vesprada, i poden sol·licitar-se a través de la pàgina web oficial.

turismoOCI, BALLS I GASTRONOMIA

Mentrestant, en la plaça de l’Ajuntament s’instal·larà un Cinemagraph (xicotet estudi de fotografia) on turistes i residents podran fotografiar-se i realitzar vídeos de 3 segons en diferents escenaris de la ciutat, com les Torres de Serrans, la Llotja, Sant Nicolás o l’Albufera.

Els usuaris podran portar-se impresa la foto, rebran la versió digital per email perquè la compartisquen en les teues xarxes socials amb les etiquetes #WTD2019, #visitvalencia, i #DMT2019.

Així mateix, a les 18 hores s’ha organitzat un flashmob, ball “espontani” en el qual pot participar qualsevol interessat, bé siguen residents o turistes. L’objectiu és donar visibilitat al turisme, i per descomptat a la destinació València, d’una forma diferent, viral, pròxima i espontània.

Per a completar les activitats de la plaça de l’Ajuntament s’han previst degustacions gratuïtes d’orxata, balls regionals amb música de dolçaina i tabalet i s’instal·laran les lletres de “VALÈNCIA”.