La Comunitat Valenciana continua sent l’autonomia amb menor incidència d’Espanya. Després de diverses setmanes donant-se aquesta situació, Ximo Puig, ha anunciat que tal vegada es puguen relaxar les mesures.

El president de la Generalitat Valenciana ha demanat prudència a la població. “Serem molt conservadors a l’hora de desescalar” assegurava Puig. A més, ha avançat la possibilitat de “rebaixar d’alguna manera” el tancament perimetral abans que finalitze l’estat d’alarma el pròxim 9 de maig.

Serà aquest mateix dijous quan tinga lloc la pròxima Mesa Interdepartamental. En ella es fixaran les noves mesures de la desescalada que entraran en vigor dilluns que ve 26 d’abril.

QUATRE MESURES PER A FLEXIBILITZAR L’HOSTALERIA

El sector hostaler continua sent un dels grans perjudicats de la pandèmia. Cara a la Interdepartamental del dijous, l’hostaleria advoca per una flexibilització de les restriccions.

Entre ella destaca la ampliació d’horari. Encara que en un primer moment s’havia sol·licitat l’obertura fins a les 20 hores per a igualar-se a l’horari dels comerços no essencials, ara els hostalers han fet un pas més. Reclamen poder tenir un servei primerenc de sopars i obrir per a això fins a les 22 hores coincidint amb el toc de queda.

D’altra banda, l’hostaleria reclama un increment de l’aforament de locals. Actualment està fixat en un 30% encara que aquest podria passar a ser d’un 60% si es compleix amb les exigències del sector.

D’altra banda, els hostalers advoquen per una major permissivitat en els serveis tipus bufet o self service. A més, també sol·licitaran augmentar el nombre de comensals per taula, una mesura que actualment està fixada en sis persones.