La Comunitat cambia todas las restricciones: las 10 nuevas medidas que entran en vigor

La Comunitat Valenciana es prepara per a arrancar la segona de la desescalada, l’últim pas per a instaurar la nova normalitat. El president de la GeneralitatXimo Puig, ha anunciat una flexibilització en l’hostaleria, l’oci nocturn i el sector esportiu.

A partir d’aquest dimarts 28 de setembre s’aplicaran 10 noves mesures autonòmiques que estaran en vigor fins al 9 d’octubre. La principal novetat és l’eliminació de les restriccions en l’àmbit cultural i és que decauen les restriccions en cinemes, teatres, auditoris, museus i biblioteques. També es recupera la normalitat en el comerç i en les seus festeres.

A més, es fa un pas al capdavant en l’oci nocturn valencià. Una vegada decaiguen les restriccions de l’actual decret, vigent fins a les 23.59 hores d’aquest dilluns, els locals podran obrir fins a les 5 hores; consumir en barra i ballar en espais habilitats.

Al marge de les novetats citades, durant el inici del Debat de Política General en Les Corts Valencianes, Puig ha anunciat un total de 10 noves mesures.

LES 10 NOVES MESURES EN LA COMUNITAT

  1. Decauen totes les restriccions en cinemes, teatres, auditoris, museus i biblioteques.
  2. S’eliminen totes les mesures imposades en el comerç.
  3. Fi de les restriccions en les seus festeres com a casals o comissions de festes.
  4. L’hostaleria podrà augmentar els aforaments en interior fins al 75% amb taules de fins a 10 comensals i l’ús de barra permès. L’horari de tancament serà el marcat per la llicència de cada local.
  5. L’oci nocturn passa a tenir un aforament del 50% al 75% amb taules de 10 persones; ús de barra assegut; ball permès en espai assignat; i horari ampliat fins a les 5 de la matinada.
  6. S’elimina el nombre màxim de persones en esdeveniments i actes esportius.
  7. No hi haurà límit de participants en les proves esportives com la marató o la mitjana marató.
  8. Els gimnasos i les piscines cobertes amplien al 75% l’aforament.
  9. Els congressos augmenten el seu aforament fins al 75%.
  10. En els partits de les lligues professionals de futbol i bàsquet decau el nombre màxim d’espectadors. El límit de l’aforament serà del 40% en pavellons i del 60% en estadis a l’aire lliure.