Las fiestas de Quart de Poblet se reinventan ante el coronavirus

Els Clavaris de Sant Onofre de Quart de Poblet han ideat una sèrie d’actes per a celebrar la tradicional Passejà. Les festes rendiran honor al seu patró un any més però sense posar en perill la salut dels veïns.

Perquè les festes de 2020 se celebren de forma no presencial, els clavaris han preparat un dia del patró amb diversos actes que intentaran suplir als tradicionals.

El primer serà una visita a Sant Onofre. Els clavaris han realitzat un vídeo de 360 graus que s’estrenarà el dissabte 5 de setembre en el Facebook de la clavària. Així, tots els veïns de Quart de Poblet podran visitar al seu patró des del seu mòbil o ordinador.

La idea s’ha denominat ‘Sant Onofre a les teues mans’. Aquesta ha sigut idea de la clavaria, del seu president, de la Parròquia Mare Santíssima de la llum i del rector de l’ermita de Sant Onofre, Sergio Villar. La música és obra de Gustavo Ibáñez, Vicente Ferrer i Víctor Pérez. El format ha sigut realitzat i gravat per Quasar Dynamics. El projecte compta amb el suport de Sagarmanta, FOTUR i Turisme Comunitat Valenciana.

FOCS ARTIFICIALS I BALCONS DECORATS PER Al PATRÓ

Tampoc faltarà la pólvora de Ricardo Caballer. Aqueix mateix dia a les 23.30 hores des de qualsevol punt alt de Quart de Poblet es podrà gaudir d’un espectacle pirotècnic. L’objectiu és evitar concentracions innecessàries en aquests temps de COVID-19.

A més dels actes, els Clavaris de Sant Onofre regalaran prop de 600 imatges del patró. Aquests repartiran casa per casa els cartells perquè els veïns engalanen els seus balcons. Tots ells també estan convidats a compartir els seus vídeos i imatges amb l’etiqueta #SantOnofreClavarisQdp.

La intenció, segons ha explicat Víctor Pérez, president de la clavaria, “és que malgrat els temps que corren Quart gaudisca de la Passejà. Enguany serà d’una altra forma però hem volgut que almenys hagen actes perquè 2020 no siga recordat per l’any en què no va haver-hi celebracions. No podem posar en risc als nostres veïns amb actes multitudinaris. Però tampoc deixar aquest dia tan important per a Quart sense actes”.