Olocau retrocedirà en el temps el cap de setmana del 9 i 10 de juny amb el Iberfesta, un esdeveniment que serveix per a donar a conèixer i difondre el patrimoni valencià íber mitjançant la representació teatralizada d’algun tema en concret de la vida d’aquesta civilització, que varia cada any. En 2018, les proves de Nauiba seran novetat.

Durant l’esdeveniment, hi ha visites guiades al jaciment del Puntal dels Llops, la talaia més emblemàtica dels ibers edetans, la tradicional Fireta dels Ibers, representacions dramatitzades pels carrers de la Vila, tallers, la Ruta de la tapa Ibera, Biblioteca infantil del Museu de Prehistòria, activitats i exposicions en la Casa de la Senyoria. A més, participaran altres pobles amb jaciments íbers en la província de València i d’altres comunitats autònomes, com Castella-la Manxa i Aragó.

Una celebració que ha s’ha anat consolidant en els anys i que té, fins i tot, projecció internacional. Sobre aquest tema, una dada: a nivell nacional i europeu, Olocau és el primer municipi de la Comunitat que s’ha incorporat a l’Associació Espanyola i Europea de Recreacions Històriques. A més, com explica el propi alcalde del municipi, Antonio Ropero, en el programa d’aquesta casa, ‘Vive las Fiestas’, ret homenatge a les primeres dones arqueòlogues.