Este cap de setmana arriba a València “Contorsions” el Festival que es proposa donar a conèixer a la ciutadania una visió més rica de les arts circenses, més enllà del tradicional circ de nadal o un altre tipus d’imatges estereotipades pel cinema. El Festival se celebrarà en els teatres municipals (TEM i La Mutant), en la plaça de l’Ajuntament, i en el Tinglat número 2 de la Marina de València.

El circ contemporani, també anomenat Nou Circ es caracteritza per la seua multidisciplinarietat, pel seu caràcter eclèctic. Des de les bufonades sarcàstiques, corrosives i compromeses políticament de Patricia Pardo, al circ més conceptual i performatiu de la companyia establida a Bèlgica de D´Irque i Fien. Del llenguatge teatral de noves tendències de Psirc, a la innovació i tradició que conjuga la històrica companyia catalana Escarlata Circus. De la poètica companyia Espanyola Vaivé que muntarà un increïble xou en la Plaça de l’Ajuntament, a l’espectacularitat aèria i musical de Passabarret amb el seu espectacle Josafat. I com no, una nodrida representació de companyies i artistes valencians, com La Trócola Circ, el Fedito, Alex Diaz o els artistes agrupats en les gales de la APCCV que convertiran la Marina de València en una gran carpa sense lona.

La Plaça de l’Ajuntament acollirà els diez 25,26,27 i 28 a les 11h espectacles aeris, equilibris i acrobàcies. El dissabte serà el moment del Circ en família + Hula hoop i el Diumenge 28 serà el moment del Acroyoga i les Olimpíades de Circ. Tots els espectacles tenen una duració aproximada de 120 minuts i són gratuïts.

La Mutant acollirá els espectacles circenses Un, El Meu Nom és Hor i la Comissura.

I el Tinglat Número 2 de la Marina de València acollirà entre altres concerts, i els espectacles Devoris Causa, Emportats, Le Petit Chapiteau, Batuclown…i la gala de circ organitzada per l’Associació de Professionals de Circ de la Comunitat Valenciana (APCCV).