L’esbós de la falla municipal de l’any que ve s’ha filtrat a través dels xarxes socials dos dies abans de la seua presentació oficial. La foto del colorit monument corria com la pólvora donant a conèixer el disseny de José Latorre, Gabriel Sanz i el dissenyador Okuda i el lema del qual serà “Equilibri Universal”

El monument en qüestió està compost d’un ‘tiovivo’, un tòtem polièdric i unes figures que subjecten una espècie de globus terraqüis. Com a principal característica són els múltiples colors, senyal d’identitat de Okuda.

El fet és que molt poques persones han tingut accés a l’esbós com els artistes, el jurat, el propi Pere Fuset i el seu equip de confiança i l’oposició. A tots se’ls va exigir màxima discreció però, pel que sembla, a algú se li va anar de les mans.

El regidor del Partit Popular en l’Ajuntament de València, Félix Crespo ha acusat a Fuset de “negligent” per la filtració de la falla municipal de l’any que ve en els mitjans de comunicació. “No pot acusar a ningú sense proves ja que el PP va tenir accés a aqueixa documentació, però sempre davant la cap de Serveis i puc assegurar que no usem cap mòbil, més que gens, perquè no els portàvem damunt”, afig el popular.

Crespo finalitza aconsellant al president de Junta Central de Fallera que “faça examen de consciència sobre la seua negligència ja que està donant lloc a aquesta gestió tan nefasta de les festes”.