Cuándo y dónde podrás cobrar los premios de la Lotería de Navidad
Imagen de archivo de agraciados en la Lotería de Navidad de 2009. / El

El Sorteig Extraordinari de Loteria de Nadal ha arribat a la seua fi repartint més de 2.400 milions d’euros en premis. Són molts els agraciats que estan de celebració i alguns d’ells podran rebre els seus diners avui mateixos.

Aquesta vesprada tots aquells que hagen guanyat premis inferiors als 2.000 euros podran canviar el seu dècim. Els premiats podran cobrar-los en un dels punts oficials de les administracions de Loteries i Apostes de l’Estat.

En el cas que el premi siga igual o superior als 2.000 euros s’haurà d’acudir a una entitat financera. Aquestes són les següents: Abanca Corporació Bancària; Banc de Sabadell; Bankia; BBVA; Caixa Bank; Cajamar; Caixa Sud BBK; Ibercaja Banc; Kutxabank; i Unicaja Banc. El cobrament podrà realitzar-se a partir del dimecres 23 de desembre i per a obtenir-ho s’ha de presentar el dècim i el DNI de tots els guanyadors.

Mentre per als premis menors sí que es cobra en metàl·lic, per als premis de major quantitat es cobra amb xec o per transferència bancària, a elecció del guanyador. A més, des de Loteries i Apostes de l’Estat recorden que no és necessari tenir un compte obert en les entitats assenyalades. De la mateixa manera, els bancs no podran obligar a l’obertura d’un compte ni cobrar una taxa al premiat.

Respecte a la data de caducitat dels dècims, aquests hauran de cobrar-se en els tres pròxims mesos. L’últim dia per a canviar el premi serà el 23 de març de 2021, a partir de llavors el dècim quedarà anul·lat.

QUÈ PASSA SI EL DÈCIM S’HA DESBARATAT O TRENCAT?

En el cas de comptar amb un dècim premiat que presenta desperfectes caldrà seguir un tràmit diferent. El propietari del dècim haurà d’acudir a una administració de loteria. Allí haurà d’emplenar el formulari de “Sol·licitud de Pagament de Premis” i lliurar el dècim en qüestió. Això s’enviarà a Loteries i Apostes de l’Estat per a la seua autenticació i validació en el cas que així es marque.