CAM

(EFE).- L’Audiència Nacional jutja des de hui a huit exdirectivos de l’antiga Caja de Ahorros del Mediterráneo (CAM) acusats de diversos delictes societaris, entre ells estafa continuada i falsedat comptable en els estats financers de 2010 i del primer semestre de 2011.

La Fiscalia sol·licita les penes de presó més elevades, set anys i mig de presó i una multa de 180.000 euros, per als exdirectors generals Roberto López Abad i María Dolores Amorós, l’ex director general de Planificació i Control Teófilo Sogorb, i l’ex director general d’Inversions i Risc Francisco José Martínez, en qualitat d’autors, encara que eximeix de responsabilitat al que fóra president, Modesto Crespo.

A més de la Fiscalia també figura com a acusació el Fondo de Garantia de Dipòsits (FGD), que inclou a l’expresident Crespo com a autor d’un delicte d’estafa a inversors i manipulacions informatives, al costat d’Amorós i Sogorb, per als qui sol·licita nou anys de presó i multa de 144.000 euros.

Una quantitat idèntica per falsedat societària per a López Abad i Martínez, que fan front a tres anys de presó, enfront dels dos anys de presó i multa de 81.000 euros que el fons sol·licita per a Sabater Navarro.

El 22 de juliol de 2011, l’entitat va ser intervinguda pel Banc d’Espanya donada la seua situació d’insolvència, la qual cosa va portar al FGD a injectar 5.249 milions procedents de les arques públiques.