España ya supera los 11.000 contagios por coronavirus

La segona ona del coronavirus no cessa el seu avanç a nivell nacional. En les últimes 24 hores han sigut 10.799 les persones contagiades mentre 241 han perdut la vida, la xifra més alta de víctimes des del passat 1 de maig. Tots ells sumen ja un total de 682.267 casos des de l’origen de la pandèmia i més de 30.900 morts. Les xifres preocupen els governs autonòmics i la instauració d’una Fase 1 més flexible sembla estar guanyant punts.

Segons ha publicat el diari La Razón, existeixen diverses autonomies que estan debatent paquets de mesures més restrictives. A més, asseguren que alguns han plantejat l’activació de l’estat d’alarma a les seues províncies.

Encara que es desconeixen les autonomies que remenen aquestes opcions, la Comunitat de Madrid podria ser una de les primeres per l’acte impacte de la pandèmia entre els seus veïns. És més, s’espera l’anunci pròxim de noves restriccions i fins i tot augmentar el nombre de zones confinades.

AIXÍ SERIA LA NOVA FASE 1

La Fase 1 que podria arribar no detindria l’activitat escolar. Tal com assenyalen en La Razón, els col·legis continuarien oberts i es tractaria de mantenir l’activitat laboral. L’objectiu és frenar els contagis des de la restricció de la mobilitat tractant de no colpejar de nou l’economia. Per això, el nou confinament que es remena ja no seria com el viscut en els mesos de març i abril i comptaria amb major flexibilitat.

Si se segueixen els passos de Madrid, les reunions de familiars i amics podrien reduir-se fins a les 6 persones. A més, les cafeteries i restaurants tornarien a limitar el seu aforament al 50% eliminant el consum en barra i podrien tancar a les 22 hores.

També cal recordar altres mesures de la Fase 1 viscuda en la desescalada que podrien tornar. Entre elles destaca la mobilitat provincial, aquesta va quedar totalment prohibida excepte excepcions. De la mateixa manera, els centres comercials van continuar paralitzats i amb les seues portes tancades al públic. Cal no oblidar els passejos per franges horàries i altres restriccions quant a aforaments.